De 23-jarige Eva Cherono uit Kenia is de absolute topfavoriet bij de dames. In 2018 kwam zij als eerste dame over de finish in een tijd van 31.17. Volgende week zondag zal zij de strijd aangaan met haar landgenoot Caroline Chepkemoi, die in april van dit jaar nog haar persoonlijke record (31.09) liep tijdens de 10km in Valenciennes.

Het Nederlandse veld wordt aangevoerd door Noah Schutte (PB 28.34) en Richard Douma (PB 29.14) waarbij laatstgenoemde als Nederlands kampioen 1500 meter in de Fransman Simon Denissel (5e op het EK indoor 2019) een bekende opponent tegenkomt.

De Nederlandse Kim Dillen komt naar Utrecht als voorbereiding op de Eindhoven Marathon, waar ze in 2017 nog de snelste was op de halve marathonafstand. Met Yasmin Hillebrink staat bovendien de winnares van de Singelloop Utrecht 2015 aan de start.

Roemrijke historie
De Singelloop Utrecht kent een prachtige historie met internationale toptijden. Het parcours langs de Utrechtse singels staat maar liefst tweemaal genoteerd in de lijst met snelste 10 km tijden ter wereld. Atleten van over de hele wereld komen graag naar Utrecht om te genieten van de entourage en een snelle tijd te lopen. De start is op de befaamde Maliebaan en de finish in het monumentale Wilhelminapark.

Nieuw wedstrijdonderdeel
Aan het programma is dit jaar voor licentiehouders van de Atletiekunie de wedstrijdcategorie op de 5 km toegevoegd. Inschrijven hiervoor is nog mogelijk, net als voor alle overige afstanden, via de website singellooputrecht.nl. De verwachting is dat er ruim 9.500 enthousiaste lopers aan de start van de 69e editie van de Singelloop Utrecht staan.