Gezelligste Singelloop van Nederland


Oudste stratenloop van Nederland voor jong en oud 
De Singelloop Utrecht draagt met trots het vaandel van oudste stratenloop van Nederland met het snelste 10 km parcours ter wereld langs de authentieke Utrechtse singels. Het loopevenement kent onderdelen voor jong en oud. In de ochtend lopen kinderen de Partou Kids Run 1 km of 2.5 km, in de middag starten de Singelloop 5 km en 10 km. Meerdere onderdelen waren voortijdig uitverkocht, de organisatie raadt aan tijdig in te schrijven via www.singellooputrecht.nl om zo teleurstelling te voorkomen. In 2018 trok de Singelloop Utrecht ruim 11.000 enthousiaste deelnemers. 
 
SNELSTE 10 KM PARCOURS TER WERELD 
Leonard Komon schreef op zondag 26 september 2010 geschiedenis door bij de 60e editie in Utrecht een nieuw wereldrecord te lopen. De 22-jarige Keniaanse lange afstandloper finishte met een tijd van 26:44 en was daarmee 17 seconden sneller dan zijn landgenoot Micah Kogo. Tot de dag van vandaag is het wereldrecord op de weg nog niet verbeterd. Afgelopen jaar won de Keniaanse atleet Davis Kiplangat in een zeer snelle 27 minuten en 24 seconden. Ook dit jaar zal er weer een mooi topatletenveld aan de start staan.  
 
Loop mee voor onderzoek naar een gezond kloppend hart! 
Het goede doel van deze 69e editie van de Singelloop Utrecht is wederom de Hartstichting. De Hartstichting steunt onderzoek naar nieuwe methoden om een betrouwbare diagnose te kunnen stellen en hart- en vaatziekten eerder op te sporen en op te lossen. Deelnemers kunnen bij inschrijving doneren en een eigen sponsoractie starten. HARTlopers doen namens de Hartstichting mee om geld in te zamelen. 
 
Singelloop Utrecht dé gezelligste singelloop van Nederland
Bekijk hier de tien gezelligste foto’s van de Singelloop Utrecht. Volg ons ook via de Singelloop Utrecht social media kanalen. Deel jouw gezelligste Singelloop Utrecht foto of video met #gezelligste op: