Voor het eerst was ook aan de 5 km een wedstrijdonderdeel toegevoegd. In 15.27 was het Jeroen Bakker die als eerste over de steep kwam. Bij de vrouwen was het Emma Kok die met 19.40 de snelste tijd noteerde. De 10 km lopers werden om 14.00 uur door burgemeester Jan van Zaanen vanaf de sfeervolle Maliebaan op gang geschoten. Na een spannende wedstrijd kwamen Mathew Job Chekwurui, Kelvin Kiptum en Abraham Cheroben gezamenlijk over de streep. Op basis van een fotofinish mocht laatstgenoemde met een tijd van 28.17 zich als winnaar van de 69e Singelloop Utrecht laten huldigen. Bij de dames was de strijd minder spannend, net als vorig jaar was het Eva Cherono die wederom de hoogste trede van het podium mocht beklimmen. Dit jaar in een tijd van 30.51, een parcoursrecord bij de dames.

“Het was mooi om te zien dat ondanks de regenachtige weersomstandigheden bijna 10.000 enthousiaste deelnemers aan de start stonden. Dit jaar mochten we bovendien meer kids als deelnemer van de Partou Kids Runs verwelkomen, dus ook met de toekomst van de Singelloop Utrecht zit het wel goed.” aldus Ylona Färber, namens de organisatie. De Singelloop Utrecht vindt traditiegetrouw plaats in het eerste weekend van oktober. In 2020 staat de jubileum editie voor zondag 4 oktober 2020 op de hardloopkalender.


De inschrijving voor de Singelloop is geopend

De inschrijving voor de Singelloop Utrecht is geopend. De 70e editie vindt plaats op zaterdag 2 oktober 2022. We zien jullie graag aan de start in Utrecht.

Lees meer