FAQ's

FAQ's

Afstanden

Tijdens de Singelloop Utrecht kun je deelnemen aan een van de diverse afstanden:

 • 10 km Singelloop
 • 5 km Singelloop gepresenteerd door AD
 • Partou Kids Run 2,5 km
 • Partou Kids Run 1 km
Categorieën

Partou Kids Run 1 km (4 t/m 8 jaar) 

Geslacht Categorie Geslacht Categorie
Jongen J Meisje M


Partou Kids Run 2,5 km (8 t/m 12 jaar)

Geslacht Categorie Geslacht Categorie
Jongen J Meisje M

 
5 km Singelloop gepresenteerd door AD (vanaf 12 jaar)

Geslacht Categorie Geslacht Categorie
Man Mannen Vrouwen Vrouw

 
10 km Singelloop recreanten (vanaf 14 jaar)

Geslacht Categorie Geslacht Categorie
Man Mannen Vrouwen Vrouw

 
10 km Singelloop wedstrijd (vanaf 14 jaar)

Geslacht Categorie Leeftijd Geslacht Categorie Leeftijd
Man MSR 14-34 Vrouw VSR 14-34
Man M35 35-39 Vrouw V35 35-39
Man M40 40-44 Vrouw V40 40-44
Man M45 45-49 Vrouw V45 45-49
Man M50 50-54 Vrouw V50 50-54
Man M55 55-59 Vrouw V55 55-59
Man M60 60-64 Vrouw V60 60-64
Man M65 65-69 Vrouw V65 65 en ouder
Man M70 70 en ouder      
Customer Care

Costumer Care is op zondag 7 oktober vanaf 09.30 uur geopend in het Wilheminapark. Startnummers kunnen worden opgehaald bij de tent 'Startnummers afhalen'. Voor vragen over jouw inschrijving kun je contact opnemen via info@singellooputrecht.nl.

Datum

De volgende editie van de Singelloop Utrecht is op zondag 6 oktober 2019.

Finish

De finish is aan het begin van het sfeervolle Wilheminapark.

Goede doel

Doe mee als HARTloper aan de 68e editie van de Singelloop Utrecht op zondag 7 oktober 2018. Loop de oudste stratenloop van Nederland met het snelste 10 km parcours ter wereld en zamel hiermee geld in voor de Hartstichting.

Gesponsord lopen
Wil jij met jouw sportieve prestatie geld ophalen voor onderzoek naar het vrouwenhart? Klik onderaan op 'Doe mee' en maak jouw persoonlijke actiepagina aan. Stuur de link naar familie, vrienden, kennissen en collega’s en laat je sponsoren. Hun donatie draagt bij aan levensreddend onderzoek.

Graveren medaille

Alle deelnemers aan de Singelloop Utrecht krijgen bij de finish een fraaie herinneringsmedaille uitgereikt. Wil je jouw deelname vereeuwigen? Laat dan jouw naam en tijd na afloop aan de achterkant graveren. Graveren op de dag zelf kost € 8,00 en bij voorinschrijving € 6,50.

Hardloopshirt

Voor de 68ste editie van de Singelloop Utrecht wordt een speciaal shirt ontworpen. Dit shirt kun je aanschaffen voor €20,00 bij jouw inschrijving of later bestellen door in te loggen in het MyLaps systeem.

 

Kleedgelegenheid

De kleedgelegenheid bevindt zich bij het Wilheminapark. Er is een aparte tent voor heren en voor dames. Er is geen mogelijkheid om te douchen. 

Leeftijden

Voor de leeftijdlimieten gelden de leeftijden op de dag van het evenement:

 • 10 km Singelloop: 14 jaar
 • 5 km Singelloop gepresenteerd AD: 12 jaar
 • Partou Kids Run 2 km: 8 t/m 12 jaar
 • Partou Kids Run 1 km: 4 t/m 8 jaar

 

Medaille

Alle deelnemers ontvangen na hun finish een unieke herinneringsmedaille. Laat jouw medaille direct graveren na je finish! In het inschrijfformulier kun je hiervoor "medaille graveren" aanvinken. De kosten hiervoor bedragen € 6,50. Als je dit niet bij je inschrijving vooraf hebt aangegeven, kun je jouw medaille na afloop laten graveren. De kosten bedragen dan € 8,00.

Medisch advies

Adviezen in de voorbereiding en vóór de loop
1. Als he problemen hebt met jouw gezondheid, die een verhoogd risico geven op hart / vaatziekten, zoals overgewicht, hoge bloeddruk, te hoog cholesterol, suikerziekte, al eerder opgetreden hart / vaatziekten, danwel veel voorkomen hiervan in de familie, of indien je vaak blessures hebt, adviseren wij je een sportkeuring op een Sport Medisch Adviesbureau (S.M.A) of sportpoli. Op de website www.sportzorg.nl kun je meer informatie vinden over keuringen, manieren van testen en evt. ook een vragenlijst invullen, m.n ook een cardio/vasculaire vragenlijst. Na invulling daarvan kun je bepalen of het voor jou zinvol is om je op hart / vaatgebied medisch te laten keuren.

2. Kleding en weer:

 • Boven 15 graden en zeker 20 graden moet je je kleden in lichte ventilerende kleding, anders kan het lichaam de warmte niet kwijt en dreigt warmtestuwing. (geen katoen; dat houdt het vocht vast)

 • Bij koud weer (5 graden en voor langzame lopers 10 graden) is een thermo-shirt op de huid de beste keuze. Draag erover heen een dunne, ventilerende laag (geen nylon). Een muts is aan te raden bij een lage gevoelstemperatuur en wind.

 • Strik je veters grondig (dubbele knoop), zorg ervoor dat ze niet los gaan tijdens de wedstrijd.

Opm.: Hoe langzamer je tempo des te meer kleding je nodig hebt (behalve bij ca. 20 graden). Bij wandelen treedt een flinke afkoeling op. De gevoelstemperatuur is met name afhankelijk van wind en vochtigheid. Bijvoorbeeld: Wanneer de temperatuur +10°C is met een matige wind (windkracht 5) dan voelt het aan als +4°C. Is het echter 5°C met een matige wind dan voelt het aan als - 4°C. Vaak zakt in Rotterdam 's middags de temperatuur zo'n 5 à 6°C zodat wij vaak bij de langzame lopers afgekoelde lopers zien.

3. Maak een loopschema
Dit is uiteraard afhankelijk van het evenement waaraan je deelneemt.

4. Loop uitsluitend op goed ingelopen ( nooit nieuwe!) schoenen en sokken en let op het wegdek bij iedere training en de wedstrijd. Wissel het links en rechts lopen op de weg af wanneer mogelijk. 

5. Heb je een koortsende ziekte (>39o) in de week vóór het evenement, loop dan niet mee!

Adviezen direct voor en tijdens de loop
1. De hoeveelheid die je drinkt, is afhankelijk van het weer en van transpiratie (dit is zeer individueel). Drink tot 45 minuten voor de start extra. Stop dan met drinken en bezoek nog een toilet. Neem een flesje mee in het startvak (ca. 300 ml.) en drink dat 5-10 min. voor de start leeg. Zo voorkom je dat je onderweg moet plassen. Dorstgevoel is nooit een goede graadmeter. Als je niet gewend bent te drinken, drink dan alleen water: 100-200 ml. elke 15 minuten. Dranken met koolhydraat (5-8%) zijn ook geschikt, zorg dat je per uur ongeveer 70 gram koolhydraten inneemt gedurende de gehele race. Flesjes met afgemeten sportdrank (die je aan een riem meedraagt) kunnen je daarbij helpen. Bij koel weer of wanneer je geen snelle loper bent, neem dan liever energiedranken dan vast voedsel of fruit. Dit laatste blijft te lang in de maag. Hulpregel: het gewichtsverschil tussen voor en na de loop van meer dan 1 kg staat gelijk aan de hoeveelheid drank die je te weinig hebt gedronken. Probeer dit uit bij trainingen!

2. Luister naar je lichaam! Voel je je zich niet lekker, stop dan. Eerste symptomen van uitdroging zijn: kippevel op borst en bovenarmen, rillingen, druk in het hoofd, duizeligheid, later spierkramp, braken en droge huid. Deze verschijnselen kunnen snel overgaan in desoriëntatie en verwarring. Heb je wel eens problemen gehad met uitdroging en/of hoge temperatuur dan heb je meer kans het wederom te krijgen (zeker bij warm weer). Loop dan niet; uitvallen is geen schande!

3. Heb je kuitkramp, loop dan langzaam of wandel, eventueel licht rekken; niet stoppen maar wel extra drinken! Pas op voor uitdroging.

4. Start rustig. Controleer je tempo, elke seconde op de kilometer te hard in het begin van de race, kan aan het einde minutenverlies per kilometer betekenen. Loop je eigen tempo; vermijd tempoverhogingen en sprinten in de laatste kilometers.

5. Stop bij pijn op de borst, abnormale kortademigheid en duizeligheid.

6. Let goed op het wegdek en andere situaties om je heen.

7. Breng vaseline aan op tepels, dijen en andere schuurplekken.

8. Medische informatie over ziekten (bijv. suikerziekte,medicijnen) dien je bij je te dragen, bij voorkeur ook vermeld op de achterzijde van het startnummer. Schrijf daar tevens een telefoonnummer op van een contactpersoon, die tijdens de race bereikbaar is. Vermeld je naam, adres en telefoonnummer eveneens op de achterzijde van het startnummer.

Adviezen na de loop

1. Drink veel en loop goed uit. Neem eerst te drinken en gebruik daarna een lichte maaltijd (brood, banaan e.d.).

2. Ook de dagen erna regelmatig wandelen en extra drinken, evenals koolhydraatrijke producten. Neem voldoende tijd voor herstel!

3. Bij koud weer direct verkleden en evt. thee of bouillon drinken. Geen alcoholische dranken of koffie.

4. Direct na de finish is het zinvol om ruim te drinken en voldoende koolhydraten te eten om het vocht- en energieverlies weer aan te vullen. Sportdrankjes met koolhydraten, een ruime hoeveelheid water ( >1/2liter) en rijpe bananen of andere vruchten zijn aanraders.

Urgente vragen vlak vóór de wedstrijd

Heb je, ondanks goede voorbereiding en het lezen van de medische voorlichting, nog urgente vragen over training, blessures, voeding etc. op de dagen vóór een loopevenement dan kun je contact opnemen met jouw huisarts.

Muziek langs het parcours

Bij start-finish en langs het parcours staan diverse muziekpunten.

Startnummer

Voornaam op startnummer is mogelijk bij inschrijving t/m 4 september. Jouw startnummer wordt thuisgestuurd. Indien je later inschrijft of jouw startnummer niet ontvangt ligt deze klaar in het Wilheminapark bij onze helpdesk.

Coachnummer
Coachnummer is inbegrepen bij de Partou Kidsrun 1 km en extra bij te bestellen voor de Partou Kids Run 2 km. Dit startnummer bevat geen chip voor tijdsregistratie.

Startwaves

De 5 km gepresenteerd door AD en 10 km Singelloop Utrecht starten in verschillende waves. De indeling van de waves wordt gedaan op basis van de opgegeven eindtijd in het inschrijfformulier. Wijzigen van startwave is niet mogelijk, starten in een latere startwave is altijd mogelijk en hoeft niet bij het wedstrijdsecretariaat doorgegeven te worden. De indeling wordt op deze manier gedaan om grote verschillen van snelheid tussen deelnemers op het parcours te voorkomen. Uiterlijk een week voor het evenement ontvang je je definitieve startwave inclusief de bijbehorende starttijd.


Sluiting startvak Wave
13:55 uur          Startwave A en 1
14:00 uur          Startwave 2
14:11 uur          Startwave 3
14:20 uur          Startwave 4
14:29 uur          Startwave 5  

Tijdlimieten

Voor de diverse afstanden zijn de volgende tijdlimieten:

 

 • 10 km Singelloop: 80 minuten
 • 5 km Singelloop: 45 minuten
 • Partou Kids Run 2,5 km: 20 minuten
 • Partou Kids Run 1 km: 15 minuten

 

Tijdregistratie

MYLAPS BibTag
Bij alle onderdelen van de NN Marathon Rotterdam zal de MYLAPS BibTag worden gebruikt voor het registreren van je tijd. Achter op je startnummer (Bib) bevindt zich een elektronische chip (Tag) en een kunststof afstandhouder. BibTag maakt het registreren van je tijden heel eenvoudig, het enige wat je moet doen is het correct dragen van het startnummer.

Informatie om een goede tijdregistratie te garanderen

 • Draag het startnummer zichtbaar op de borst. Bedek het startnummer niet met een jack of met je handen tijdens het passeren van de matten op de start- en finishlijn. Deze matten vangen het signaal van je BibTag op. (Let ook op met het indrukken van je eigen stopwatch op de start- en finishlijn).
 • Vouw of kreukel het startnummer niet. Zeker niet op de plaats waar de Tag zit.
 • Gebruik vier speldjes op de hoekpunten van het startnummer, doorboor de Tag niet.
 • Verwijder de kunststof afstandhouder niet.
 • De BibTag werkt op basis van een andere technologie dan de MYLAPS ChampionChip. Daarom kun je tijdens dit evenement geen gebruikmaken van je gele of groene MYLAPS ChampionChip. Je kunt je MYLAPS ChampionChip echter gewoon aan je schoen laten zitten, deze stoort niet op het BibTag syteem.

De Tags hoeven niet ingenomen te worden na de race, je kunt het startnummer (met Tag) als souvenir bewaren of bij het gewone afval weggooien (kunststof).

Wat is de officiële tijd?
De brutotijd is de officiële tijd. Deze start op het moment dat het startschot valt en stopt op het moment dat je de finish passeert. De nettotijd is de tijd die start op het moment dat je de mat op de startlijn passeert en stopt als je de finish passeert. Deze nettotijd wordt als extra service vermeld.

Toiletten

In en op het evenemententerrein van het Wilhelminapark bevindt zich een gezellig deelnemerspark. Uiteraard zijn hier sanitaire voorzieningen aanwezig. Ook bij de start op de Maliebaan zijn toiletten aanwezig.

Verzorging

Op het overzichtskaartje is te zien waar op de diverse km punten en verzorgingsposten met water te vinden zijn. Toiletten zijn aanwezig in het Wilhelminapark, nabij de start/finish locatie en op het 5 km-punt.

Voorbereiding

Nu je inschrijving rond is ga je de volgende stap zetten in jouw voorbereiding naar het marathonweekend. Wij kunnen jou hiermee helpen samen met de expertise van Energylab professionals en het geven van trainingscursussen. Hieronder lees je daar meer over.

Energy Lab

Meer uit jezelf halen, dat is wat wij nastreven. Heb je weleens nagedacht over hoe jij jezelf kunt verbeteren met behulp van conditietesten, complete bodyscans of steunzoolanalyses? Energy Lab biedt deze professionele dienstverleningen aan voor zowel de recreatieve sporter als de topsporter.

Onze dienstverleningen in het lab zijn erop gericht om jou op een verantwoorde en wetenschappelijk onderbouwde manier te helpen in het realiseren van je sportieve ambities. Dit doen we via een uitgebreid aanbod aan o.a. conditietesten, steunzoolanalyses, bodyscans en voedingsadvies. 

MyEnergyLab is een ideaal online trainingsplatform om verantwoord jouw sportieve doel te bereiken. Je kunt het schema aanschaffen bij jouw inschrijving voor de NN Marathon Rotterdam. Wij bieden een speciale actie aan: € 5,00 voor een trainingsschema van 8 tot 24 weken. De normale prijs is € 1,- per week. Nadat jouw inschrijving is ontvangen, krijg je binnen enkele dagen een e-mail van MyEnergyLab met je persoonlijke vouchercode.

Wij helpen graag om Business Teams topfit en blessurevrij aan de start te krijgen. Energy@Work staat voor het uitwerken en implementeren van duurzame beweeg- en gezondheidscampagnes op maat voor bedrijven. Betrokken, fitte en mentaal sterke werknemers vormen immers het belangrijkste kapitaal van elk bedrijf.

Yoga special

Ondersteun je hardlooptraining met Hot Yoga bij Yoga Moves!

Laat de warmte je helpen in een uitgebalanceerde en uitdagende beoefening voor alle niveaus. Verbeter je balans, kracht en flexibiliteit.

 Hardlopen en Hot Yoga klinken misschien als twee hele verschillende activiteiten, maar er is geen mooiere combinatie te bedenken. Als beste vrienden kunnen ze elkaar aanvullen.

Voorkom blessures tijdens de trainingsperiode en kom fit aan de start. Hot Yoga ondersteunt je lichaam en geest, in jouw voorbereiding. De beweging in een warme ruimte maakt je lichaam krachtiger, flexibeler en meer in balans. De aanwezigheid van de infrarood lampen helpt je om alle beweging bewust en mindful uit te voeren. Yoga Moves Hot lessen zijn geschikt voor alle niveaus.

Doe mee en ervaar het zelf! 

Singelloop hot yoga special: juli en augustus onbeperkt hot yoga voor €129!

Contact:

Yoga Moves Hot
Jan v. Scorelstraat 41-43
3583 CK Utrecht
Tel. +31 30 633 98 96

Yogamoves.nl

 

Warming-up

Het is niet mogelijk een warming-up op het parcours te houden. Volg altijd de instructies van de officials op.

Wedstrijdreglement

Op ons evenement is het wedstrijdreglement van de Atletiekunie en IAAF van toepassing. Klik hier voor het volledige wedstrijdreglement.