Veelgestelde vragen

Bekijk op deze pagina alle veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op. Houd er rekening mee dat de onderstaande informatie onder voorbehoud van wijzigingen is.

De veelgestelde vragen omtrent de verplaatsing van de Singelloop Utrecht vind je hier.

Inschrijving

COVID-19

COVID-19
Klik hier voor de laatste updates.

Algemene voorwaarden

Wat zijn de algemene voorwaarden?
Hier
 kun je de algemene voorwaarden vinden.

Inschrijven

Kan ik me inschrijven?
Nee, momenteel is het niet mogelijk om je in te schrijven voor de Singelloop Utrecht op 3 oktober 2021. Zodra de inschrijving wordt geopend, zullen wij dit bekendmaken via de officiële kanalen.

Leeftijden

Welke leeftijd moet ik hebben om deel te mogen nemen? 

 • 10 km Singelloop: 14 jaar
 • 5 km Singelloop: 12 jaar
 • Partou Kids Run 2 km: 8 t/m 12 jaar
 • Partou Kids Run 1 km: 4 t/m 8 jaar
Studentenkorting

Krijg ik als student korting op mijn inschrijving?
Studenten krijgen korting bij deelname aan de Singelloop Utrecht.

Voorwaarden studenten korting

 • Als student sta je ingeschreven aan een voltijdse dagopleiding aan een Nederlandse universiteit, een Nederlandse HBO-instelling of een Nederlandse MBO-instelling.
 • Als je wil deelnemen aan de Student Runs dien je voorafgaande aan het evenement al een jaar student te zijn.
 • Je bent tussen de 16 en 30 jaar op de dag van het evenement.

Race day

Datum

Wanneer is de Singelloop Utrecht?


Zondag 3 oktober 2021

 • 10 km singelloop
 • 5 km singelloop gepresenteerd door AD
 • Partou Kids Run 2,5 km
 • Partou Kids Run 1 km
Finish

Waar is de finish?
De finish is voor alle onderdelen is aan het begin van het Wilhelminapark. Je wordt verzocht na het passeren van de finishstreep door te lopen om zo voor een vlotte doorstroming te zorgen. Bij de finish dien je daarom de aanwijzingen van de organisatie strikt op te volgen.


In het verzorgingsgebied na de finish ontvang je afhankelijk van de temperatuur een plastic deken, jouw medaille en verdere verzorging. Er zijn kramen waar je water, bananen en thee kunt krijgen. Het afgezette gedeelte achter de finish is alleen toegankelijk voor deelnemers en de organisatie, dus niet voor toeschouwers of begeleiders. 

Medaille

Krijg ik een medaille?
Alle deelnemers ontvangen na het passeren van de finish een medaille als herinnering aan het evenement. Bovendien kun je deze medaille laten graveren met jouw naam en eindtijd. 

Muziek

Is er onderweg muziek op het parcours?
Op de dag van de Singelloop Utrecht staan er verschillende muziekpunten langs het parcours om de deelnemers aan te moedigen en toeschouwers te entertainen. Bekijk voor de exacte muziekpunten de parcourskaarten. 


Wil jij je aanmelden als band, DJ of orkest? Stuur dan even een e-mail naar info@singellooputrecht.nl

Parcoursen

Hoe zien de parcoursen eruit?
Hier
 kun je de parcourskaarten bekijken.

Programma

Hoe ziet het programma eruit?
Bekijk hier
het volledige programma van de Singelloop Utrecht.

Start

Waar is de start?
De start van de  10 km Singelloop en 5 km Singelloop bevindt zich op de Maliebaan. De start van de Partou Kids Run 2,5 km en Partou Kids Run 1 km bevindt zich in het Wilhelminapark.

Tijdlimieten

Wat zijn de tijdslimieten?

 • 10 km Singelloop: 1 uur en 20 minuten 
 • 5 km Singelloop: 45 minuten
 • Partou Kids Run 2,5 km: 20 minuten
 • Partou Kids Run 1 km: 15 minuten

Deelnemers die na de deadline de finish passeren, worden niet meer opgenomen in de wedstrijduitslag en ontvangen geen medaille.

Tijdregistratie

Is er tijdregistratie?
Alleen bij alle onderdelen van de Marathon Eindhoven op zondag zal de MYLAPS BibTag worden gebruikt voor het registreren van tijd. Achter op je startnummer (Bib) bevindt zich een elektronische chip (Tag) en een kunststof afstandhouder. BibTag maakt het registreren van je tijden heel eenvoudig, het enige wat je moet doen is het correct dragen van het startnummer. 

Informatie om een goede tijdsregistratie te garanderen:

 • Draag het startnummer zichtbaar op de borst. Bedek het startnummer niet met een jack of met je handen tijdens het passeren van de matten op de start- en finishlijn. Deze matten vangen het signaal van je BibTag op (Let ook op met het indrukken van je eigen stopwatch op de start- en finishlijn).
 • Vouw of kreukel het startnummer niet. Zeker niet op de plaats waar de Tag zit.
 • Gebruik vier speldjes op de hoekpunten van het startnummer, doorboor de Tag niet.
 • Verwijder de kunststof afstandhouder niet.
 • De BibTag werkt op basis van een andere technologie dan de MYLAPS ChampionChip. Daarom kun je tijdens dit evenement geen gebruikmaken van je gele of groene MYLAPS ChampionChip. Je kunt je MYLAPS ChampionChip echter gewoon aan je schoen laten zitten, deze stoort niet op het BibTag syteem.

De Tags hoeven niet ingenomen te worden na de race, je kunt het startnummer (met Tag) als souvenir bewaren of bij het gewone afval weggooien (kunststof).

Wat is de officiële tijd?
De brutotijd is de officiële tijd. Deze start op het moment dat het startschot gegeven wordt en stopt op het moment dat je de finish passeert. De nettotijd is de tijd die start op het moment dat je de mat op de startlijn passeert en stopt als je de finish passeert. De nettotijd wordt als extra service vermeld.

Uitslagen

Waar vind ik mijn uitslag?
De uitslagen worden na afloop gepubliceerd op deze pagina. De link naar de uitslagenpagina ontvang je ook per e-mail na het evenement. Let op: de bruto tijd is de officiële tijd. Heb je een vraag of opmerking over jouw uitslag? Stuur dan een e-mail naar Mylaps Event Timing o.v.v. je startnummer en eventueel zelf geklokte tijden. 

Wedstrijdreglement

Wat is het wedstrijdreglement?
Klik hier voor het 
wedstrijdreglement.

Overig

Categorieën

Wat zijn de minimale leeftijden om deel te nemen per catagorie?

Partou Kids Run 1 km (4 t/m 8 jaar) 

Geslacht Categorie Geslacht Categorie
Jongen J Meisje M


Partou Kids Run 2,5 km (8 t/m 12 jaar)

Geslacht Categorie Geslacht Categorie
Jongen J Meisje M

 
5 km Singelloop (vanaf 12 jaar)

Geslacht Categorie Geslacht Categorie
Man Mannen Vrouwen Vrouw

 
10 km Singelloop recreanten (vanaf 14 jaar)

Geslacht Categorie Geslacht Categorie
Man Mannen Vrouwen Vrouw

 
10 km Singelloop wedstrijd (vanaf 14 jaar)

Geslacht Categorie Leeftijd Geslacht Categorie Leeftijd
Man MSR 14-34 Vrouw VSR 14-34
Man M35 35-39 Vrouw V35 35-39
Man M40 40-44 Vrouw V40 40-44
Man M45 45-49 Vrouw V45 45-49
Man M50 50-54 Vrouw V50 50-54
Man M55 55-59 Vrouw V55 55-59
Man M60 60-64 Vrouw V60 60-64
Man M65 65-69 Vrouw V65 65 en ouder
Man M70 70 en ouder      

 

Hotel

Waar kan ik overnachten?
Fris en uitgerust aan de start staan van de Singelloop Utrecht? Maak het jezelf en jouw supporters daarom gemakkelijk en extra leuk en maak er een weekend Utrecht van! Bezoek-utrecht.nl biedt een overzicht van hippe hostels tot luxe (design)hotels: voor elke smaak en elk budget is een passende slaapplek te vinden.

Medisch advies

Wat wordt er medisch geadviseerd?


Adviezen in de voorbereiding en vóór de loop

1. Als je problemen hebt met jouw gezondheid, die een verhoogd risico geven op hart / vaatziekten, zoals overgewicht, hoge bloeddruk, te hoog cholesterol, suikerziekte, al eerder opgetreden hart / vaatziekten, danwel veel voorkomen hiervan in de familie, of indien je vaak blessures hebt, adviseren wij je een sportkeuring op een Sport Medisch Adviesbureau (S.M.A) of sportpoli. Op de website www.sportzorg.nl kun je meer informatie vinden over keuringen, manieren van testen en evt. ook een vragenlijst invullen, m.n ook een cardio/vasculaire vragenlijst. Na invulling daarvan kun je bepalen of het voor jou zinvol is om je op hart / vaatgebied medisch te laten keuren.

2. Kleding en weer:

 • Boven 15 graden en zeker 20 graden moet je je kleden in lichte ventilerende kleding, anders kan het lichaam de warmte niet kwijt en dreigt warmtestuwing. (geen katoen; dat houdt het vocht vast)

 • Bij koud weer (5 graden en voor langzame lopers 10 graden) is een thermo-shirt op de huid de beste keuze. Draag erover heen een dunne, ventilerende laag (geen nylon). Een muts is aan te raden bij een lage gevoelstemperatuur en wind.

 • Strik je veters grondig (dubbele knoop), zorg ervoor dat ze niet los gaan tijdens de wedstrijd.

Opm.: Hoe langzamer je tempo des te meer kleding je nodig hebt (behalve bij ca. 20 graden). Bij wandelen treedt een flinke afkoeling op. De gevoelstemperatuur is met name afhankelijk van wind en vochtigheid. Bijvoorbeeld: Wanneer de temperatuur +10°C is met een matige wind (windkracht 5) dan voelt het aan als +4°C. Is het echter 5°C met een matige wind dan voelt het aan als - 4°C. 

3. Maak een loopschema
Dit is uiteraard afhankelijk van het evenement waaraan je deelneemt.

4. Loop uitsluitend op goed ingelopen ( nooit nieuwe!) schoenen en sokken en let op het wegdek bij iedere training en de wedstrijd. Wissel het links en rechts lopen op de weg af wanneer mogelijk. 

5. Heb je een koortsende ziekte (>39o) in de week vóór het evenement, loop dan niet mee!

Adviezen direct voor en tijdens de loop
1. De hoeveelheid die je drinkt, is afhankelijk van het weer en van transpiratie (dit is zeer individueel). Drink tot 45 minuten voor de start extra. Stop dan met drinken en bezoek nog een toilet. Neem een flesje mee in het startvak (ca. 300 ml.) en drink dat 5-10 min. voor de start leeg. Zo voorkom je dat je onderweg moet plassen. Dorstgevoel is nooit een goede graadmeter. Als je niet gewend bent te drinken, drink dan alleen water: 100-200 ml. elke 15 minuten. Dranken met koolhydraat (5-8%) zijn ook geschikt, zorg dat je per uur ongeveer 70 gram koolhydraten inneemt gedurende de gehele race. Flesjes met afgemeten sportdrank (die je aan een riem meedraagt) kunnen je daarbij helpen. Bij koel weer of wanneer je geen snelle loper bent, neem dan liever energiedranken dan vast voedsel of fruit. Dit laatste blijft te lang in de maag. Hulpregel: het gewichtsverschil tussen voor en na de loop van meer dan 1 kg staat gelijk aan de hoeveelheid drank die je te weinig hebt gedronken. Probeer dit uit bij trainingen!

2. Luister naar je lichaam! Voel je je zich niet lekker, stop dan. Eerste symptomen van uitdroging zijn: kippevel op borst en bovenarmen, rillingen, druk in het hoofd, duizeligheid, later spierkramp, braken en droge huid. Deze verschijnselen kunnen snel overgaan in desoriëntatie en verwarring. Heb je wel eens problemen gehad met uitdroging en/of hoge temperatuur dan heb je meer kans het wederom te krijgen (zeker bij warm weer). Loop dan niet; uitvallen is geen schande!

3. Heb je kuitkramp, loop dan langzaam of wandel, eventueel licht rekken; niet stoppen maar wel extra drinken! Pas op voor uitdroging.

4. Start rustig. Controleer je tempo, elke seconde op de kilometer te hard in het begin van de race, kan aan het einde minutenverlies per kilometer betekenen. Loop je eigen tempo; vermijd tempoverhogingen en sprinten in de laatste kilometers.

5. Stop bij pijn op de borst, abnormale kortademigheid en duizeligheid.

6. Let goed op het wegdek en andere situaties om je heen.

7. Breng vaseline aan op tepels, dijen en andere schuurplekken.

8. Medische informatie over ziekten (bijv. suikerziekte,medicijnen) dien je bij je te dragen, bij voorkeur ook vermeld op de achterzijde van het startnummer. Schrijf daar tevens een telefoonnummer op van een contactpersoon, die tijdens de race bereikbaar is. Vermeld je naam, adres en telefoonnummer eveneens op de achterzijde van het startnummer.

Adviezen na de loop

1. Drink veel en loop goed uit. Neem eerst te drinken en gebruik daarna een lichte maaltijd (brood, banaan e.d.).

2. Ook de dagen erna regelmatig wandelen en extra drinken, evenals koolhydraatrijke producten. Neem voldoende tijd voor herstel!

3. Bij koud weer direct verkleden en evt. thee of bouillon drinken. Geen alcoholische dranken of koffie.

4. Direct na de finish is het zinvol om ruim te drinken en voldoende koolhydraten te eten om het vocht- en energieverlies weer aan te vullen. Sportdrankjes met koolhydraten, een ruime hoeveelheid water ( >1/2liter) en rijpe bananen of andere vruchten zijn aanraders.

Urgente vragen vlak vóór de wedstrijd

Heb je, ondanks goede voorbereiding en het lezen van de medische voorlichting, nog urgente vragen over training, blessures, voeding etc. op de dagen vóór een loopevenement dan kun je contact opnemen met jouw huisarts.

Medische verzorging

Is er medische verzorging op het parcours?
Het medische team van de organisatie, bestaand uit artsen en gespecialiseerd verpleegkundigen, werkt al jaren met een uitgeschreven protocol voor (onder andere) de signalering en behandeling van hitteberoerte. Dit protocol is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en is verder afgestemd en gedeeld met ambulancepersoneel, gemeentelijke hulpdiensten en Rode Kruis. Herkenning en snelle behandeling van onder meer hitteberoerte staan centraal. Potentiële slachtoffers worden opgevangen in medische posten langs het parcours en bij de finish door specialistische artsen en verpleegkundigen. De organisatie en haar medische team weet, gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek, dat een koelbad een adequate behandelmethode is, maar dat met ons medische protocol ook heel snel en actief gekoeld kan worden met ijs en natte handdoeken. Echter, er is in overleg met de medische commissie besloten om ter aanvulling op het bestaande medische protocol een koelbad bij de finish van de Singelloop Utrecht te plaatsen die - indien nodig - ingezet kan worden. 

Ook zijn er medische posten waar Eerste Hulp kan worden verleend. Heb je hulp nodig of kun je onverhoopt niet meer verder, loop dan in een rustig tempo door naar de eerstvolgende verzorgings- of sponspost. Hier word je door medewerkers van het Rode Kruis opgevangen.

Het is niet mogelijk om je op willekeurige plaatsen langs het parcours op te laten halen. Voor noodgevallen is er direct na de finish een locatie ingericht.

Vrijwilligers

Welke vrijwilligerstaken zijn er en hoe kan ik mij aanmelden?
Dankzij de medewerking en het enthousiasme van honderden vrijwillige medewerkers kan de Singelloop Utrecht elk jaar weer succesvol worden georganiseerd. Wij danken alle vrijwilligers bij voorbaat voor hun aanwezigheid en inzet. 

Wil jij ook als vrijwilliger aan de slag en een topsportevenement van dichtbij meemaken? Klik hier voor alle informatie over vrijwilligers