Deelnemersinformatie

Afstand wijzigen

Voor wijzigen van afstand dien je in te loggen bij jouw MyLaps met e-mailadres en wachtwoord. Bij wijzigingen naar een kortere afstand vindt geen restitutie plaats. Bij wijzigingen naar een langere afstand dient het prijsverschil bijbetaald te worden. 

Afstanden

Je kunt deelnemen aan onderstaande afstanden.

  • 10 km Singelloop
  • 5 km Singelloop gepresenteerd door AD
  • Chiquita Kids Run 2 km
  • Chiquita Kids Run 1 km
  • Business Runs

 

 

Business Runs

Verzamel al jouw sportieve collega's en relaties en schrijf je team(s) in voor de Business Runs, waarbij jullie een afstand van 5 km of 10 km samen kunnen lopen. Je kunt eventueel eerst het aantal team(s) aanmelden en pas later de namen van de teamleden invullen.

Je team wordt ontvangen in de Business Run tent in het Wilhelminapark. Een exclusieve ontmoetingsplek voor bedrijven waar je elkaar gemakkelijk kunt vinden en er geen wachtrijen zijn voor een hapje en drankje. Het maken van een teamfoto en het nagenieten op het Business Run terras horen allemaal bij de deelname als Business Runs. 

 

Categorie

Chiquita Kids Run 1 km (4 t/m 8 jaar) 

Geslacht Categorie Geslacht Categorie
Jongen J Meisje M


Chiquita Kids Run 2 km (8 t/m 12 jaar)

Geslacht Categorie Leeftijd Geslacht Categorie Leeftijd
Jongen J 8-10 Meisje M 8-10
Jongen J 11-12 Meisje M 11-12

 
5 km Singelloop gepresenteerd door AD (vanaf 12 jaar)

Geslacht Categorie Geslacht Categorie
Man Mannen Vrouwen Vrouw

 
10 km Singelloop recreanten (vanaf 14 jaar)

Geslacht Categorie Geslacht Categorie
Man Mannen Vrouwen Vrouw

 
10 km Singelloop wedstrijd (vanaf 14 jaar)

Geslacht Categorie Leeftijd Geslacht Categorie Leeftijd
Man MSR 14-34 Vrouw VSR 14-34
Man M35 35-39 Vrouw V35 35-39
Man M40 40-44 Vrouw V40 40-44
Man M45 45-49 Vrouw V45 45-49
Man M50 50-54 Vrouw V50 50-54
Man M55 55-59 Vrouw V55 55-59
Man M60 60-64 Vrouw V60 60-64
Man M65 65-69 Vrouw V65 65 en ouder
Man M70 70 en ouder      
Datum

De 68e editie van de Singelloop Utrecht vindt plaats op zondag 7 oktober 2018.
 

Graveren medaille

Alle deelnemers aan de Singelloop Utrecht krijgen bij de finish een fraaie herinneringsmedaille uitgereikt. Wil je jouw deelname vereeuwigen? Laat dan jouw naam en tijd na afloop aan de achterkant graveren. Graveren op de dag zelf kost € 8,00 en bij voorinschrijving € 6,50.

Inschrijven

De inschrijving is gesloten.

De uitslagen van 67e editie staan hier online.

Kilometerpunten en klokken

Er vindt tijdregistratie plaats via een chip in je startnummer. Er liggen matten bij de start, op de 5 km en bij de finish.

Kleedgelegenheid

De kleedgelegenheid bevindt zich bij het Wilheminapark. Er is een aparte tent voor heren en voor dames. Er is geen mogelijkheid om te douchen. 

Medaille

Alle deelnemers ontvangen na hun finish een unieke herinneringsmedaille. Laat jouw medaille direct graveren na je finish! In het inschrijfformulier kun je hiervoor "medaille graveren" aanvinken. De kosten hiervoor bedragen € 6,50. Als je dit niet bij je inschrijving vooraf hebt aangegeven, kun je jouw medaille na afloop laten graveren. De kosten bedragen dan € 8,00.

Medisch advies

Adviezen in de voorbereiding en vóór de loop

1. Als u problemen heeft met uw gezondheid, die een verhoogd risico geven op hart / vaatziekten, zoals overgewicht, hoge bloeddruk, te hoog cholesterol, suikerziekte, al eerder opgetreden hart / vaatziekten, danwel veel voorkomen hiervan in de familie, of indien u vaak blessures heeft, adviseren wij u een sportkeuring op een Sport Medisch Adviesbureau (S.M.A) of sportpoli. Op de website www.sportzorg.nl kunt u meer informatie vinden over keuringen, manieren van testen en evt. ook een vragenlijst invullen, m.n ook een cardio/vasculaire vragenlijst. Na invulling daarvan kunt u bepalen of het voor u zinvol is om u op hart / vaatgebied medisch te laten keuren.

2. Kleding en weer:

  • Boven 15 graden en zeker 20 graden moet u zich kleden in lichte ventilerende kleding, anders kan het lichaam de warmte niet kwijt en dreigt warmtestuwing. (geen katoen; dat houdt het vocht vast)

  • Bij koud weer (5 graden en voor langzame lopers 10 graden) is een thermo-shirt op de huid de beste keuze. Draag erover heen een dunne, ventilerende laag (geen nylon). Een muts is aan te raden bij een lage gevoelstemperatuur en wind.

  • Strik uw veters grondig (dubbele knoop), zorg ervoor dat ze niet los gaan tijdens de wedstrijd.

Opm.: Hoe langzamer uw tempo des te meer kleding u nodig heeft (behalve bij ca. 20 graden). Bij wandelen treedt een flinke afkoeling op. De gevoelstemperatuur is met name afhankelijk van wind en vochtigheid. Bijvoorbeeld: Wanneer de temperatuur +10°C is met een matige wind (windkracht 5) dan voelt het aan als +4°C. Is het echter 5°C met een matige wind dan voelt het aan als - 4°C. Vaak zakt in Rotterdam 's middags de temperatuur zon 5 à 6°C zodat wij vaak bij de langzame lopers afgekoelde lopers zien.

3. Maak een loopschema Dit is uiteraard afhankelijk van het evenement waaraan u deelneemt.

4. Loop uitsluitend op goed ingelopen ( nooit nieuwe !) schoenen en sokken en let op het wegdek bij iedere training. Wisselt u het links en rechts lopen op de weg af wanneer mogelijk. Trekt u absoluut geen gloednieuwe schoenen of sokken aan tijdens de wedstrijd.

5. Heeft u een koortsende ziekte (>39o) in de week vóór het evenement, loop dan niet mee!

Adviezen direct voor en tijdens de loop

1. De hoeveelheid die u drinkt is afhankelijk van het weer en van transpiratie (dit is zeer individueel). Drink tot 45 minuten voor de start extra. Stop dan met drinken en bezoek nog een toilet. Neem een flesje mee in het startvak (ca. 300 ml.) en drink dat 5-10 min. voor de start leeg. Zo voorkomt u dat u onderweg moet plassen. Dorstgevoel is nooit een goede graadmeter. Als u niet gewend bent te drinken, drinkt u dan alleen water: 100-200 ml. elke 15 minuten. Dranken met koolhydraat (5-8%) zijn ook geschikt,zorg dat u per uur ongeveer 70 gram koolhydraten inneemt gedurende de gehele race. Flesjes met afgemeten sportdrank (die u aan een riem meedraagt) kunnen u daarbij helpen. Bij koel weer of wanneer u geen snelle loper bent, neemt u dan liever energiedranken dan vast voedsel of fruit. Dit laatste blijft te lang in de maag. Hulpregel: het gewichtsverschil tussen voor en na de loop van meer dan 1 kg staat gelijk aan de hoeveelheid drank die u te weinig hebt gedronken. Probeer dit uit bij trainingen!

2. Luister naar uw lichaam! Voelt u zich niet lekker, stop dan. Eerste symptomen van uitdroging zijn: kippevel op borst en bovenarmen, rillingen, druk in het hoofd, duizeligheid, later spierkramp, braken en droge huid. Deze verschijnselen kunnen snel overgaan in desoriëntatie en verwarring. Heeft u wel eens problemen gehad met uitdroging en/of hoge temperatuur dan heeft u meer kans het wederom te krijgen (zeker bij warm weer). Loop dan niet; uitvallen is geen schande!

3. Heeft u kuitkramp, loop dan langzaam of wandel, eventueel licht rekken; niet stoppen maar wel extra drinken! Pas op voor uitdroging.

4. Start rustig. Controleer uw tempo, elke seconde op de kilometer te hard in het begin van de race, kan aan het einde minutenverlies per kilometer betekenen. Loop uw eigen tempo; vermijd tempoverhogingen en sprinten in de laatste kilometers.

5. Stop bij pijn op de borst, abnormale kortademigheid en duizeligheid.

6. Let goed op het wegdek en andere situaties om u heen.

7. Breng vaseline aan op tepels, dijen en andere schuurplekken.

8. Medische informatie over ziekten (bijv. suikerziekte,medicijnen) dient u bij zich te dragen, bij voorkeur ook vermeld op de achterzijde van het startnummer. Schrijf daar tevens een telefoonnummer op van een contactpersoon, die tijdens de race bereikbaar is. Vermeld uw naam, adres en telefoonnummer eveneens op de achterzijde van het startnummer.

Adviezen na de loop

1. Drink veel en loop goed uit. Neem eerst te drinken en gebruik daarna een lichte maaltijd (brood, banaan e.d.).

2. Ook de dagen erna regelmatig wandelen en extra drinken, evenals koolhydraatrijke producten. Neem voldoende tijd voor herstel!

3. Bij koud weer direct verkleden en evt. thee of bouillon drinken. Geen alcoholische dranken of koffie.

4. Direct na de finish is het zinvol om ruim te drinken en voldoende koolhydraten te eten om het vocht- en energieverlies weer aan te vullen. Sportdrankjes met koolhydraten, een ruime hoeveelheid water ( >1/2liter) en rijpe bananen of andere vruchten zijn aanraders.

Urgente vragen vlak vóór de wedstrijd
Heeft u, ondanks goede voorbereiding en het lezen van de medische voorlichting, nog urgente vragen over training, blessures, voeding etc. op de dagen vóór een loopevenement dan kunt u contact opnemen met uw huisarts.

Minimumleeftijd

Per afstand is er een minimumleeftijd:

Afstand                    Leeftijd
10 km Singelloop 14 jaar
5 km Singelloop gepresenteerd door AD 12 jaar
Chiquita Kidsrun 2 km 8 t/m 12 jaar
Chiquita Kidsrun 1 km 4 t/m 8 jaar
   
Overschrijven

Het overdragen van een Overeenkomst voor het onderdeel ‘5 kilometer’ en ’10 kilometer’ aan een derde is mogelijk, mits dit binnen hetzelfde onderdeel is, tot en met 26 augustus 2017, na toestemming van de Organisator en tegen vergoeding van € 5,-- aan administratiekosten. Stuur hiervoor een email via info@singellooputrecht.nl met jouw gegevens.

Parcours

Bekijk hier de parcourskaarten (2017).

Programma

Bekijk hier het programma (2017).

Startwaves

De 10 km Singelloop start in meerdere waves. Deze waves starten kort na elkaar. Jouw startwave staat met nummer en kleur vermeld op het startnummer. Zorg dat je ongeacht jouw startwave om 14.00 uur in het startvak gereed staat. Dit is om de doorstroming bij de start goed te laten verlopen. Aan de zijkant van de startvakken vind je de ingang.

 

Subway

SUBWAY® restaurants is wereldwijd het grootse Quick Service Restaurant met ruim 44.000 restaurants in 112 landen. Bij SUBWAY® restaurants kun je terecht voor versbereide Subs (Submarine Sandwiches) en salades, die voor je ogen bereid worden met de meest heerlijke ingrediënten, precies zoals jij dat wil.

 

Het draait bij ons allemaal om keuze; verschillende broodsoorten, kies je voor kip, tonijn, kalkoen of een van de vele andere opties. Met ruime keuze aan heerlijke groenten, kaas en saus kun je elke keer weer een eigen creatie samenstellen die bij jou past.

Er is een low-fat range van diverse Subs onder de 6 gram vet die goed passen binnen een gebalanceerd dieet.

Stel een Sub samen die barst van energie voor je volgende workout of om weer op te laden na je run. Of je nu kiest voor pittige Jalapeños, double meat voor extra proteïnen of extra avocado – bij SUBWAY® restaurants bepaal jij! www.subway.nl.

 

 

700X250 Whitefblogo

T-Shirt

Bekijk hier het officiële Singelloop Utrecht T-Shirt. Vanwege de overweldigende belangstelling is het shirt volledig uitverkocht. 

Indien besteld, vind je een bon met de afbeelding van het T-shirt aan je startnummer. Het T-shirt kun je op zondag 1 oktober (van 09:30 – 16:00 uur) ophalen bij het wedstrijdsecretariaat. Er is op de dag van het evenement nog een beperkt aantal shirt beschikbaar. Graag contact afrekenen. T-shirts worden niet nagestuurd. 

Volwassenen

 

T-Shirt Chiquita

Tijdlimieten
Afstand Tijd
Chiquita Kidsrun 1 km 15 minuten
Chiquita Kidsrun 2 km 20 minuten
5 km Singelloop gepresenteerd door AD 50 minuten
10 km Singelloop  100 minuten
Toiletten

In en op het evenemententerrein van het Wilhelminapark bevindt zich een gezellig deelnemerspark. Uiteraard zijn hier sanitaire voorzieningen aanwezig.

 

 

Uitslagen

De uitslagen staan van de 67e Singelloop Utrecht zijn hier te vinden.

Verzorging

Op het overzichtskaartje is te zien waar op de diverse km punten en verzorgingsposten met water te vinden zijn. Toiletten zijn aanwezig in het Wilhelminapark, nabij de start/finish locatie en op het 5 km-punt.

AD Runner's World Magazine