Evenement

Op zondag 1 oktober vindt de 67e editie van de Singelloop Utrecht plaats. De Singelloop Utrecht is de oudste stratenloop van Nederland met het snelste 10 km parcours ter wereld (26:44). De start is op de befaamde Maliebaan en de finish aan de voet van het monumentale Wilhelminapark. Er wordt tevens gelopen langs het nieuwe stukje Singel. Al deze elementen dragen bij tot een unieke loopbelevenis in Utrecht.

De inschrijving is open!

Sfeerverslag 2016

De 66ste Singelloop Utrecht is een prachtige overwinning geworden voor Abdi Bashir De 27-jarige Belgische atleet geboren in Somalië, finishte in weersomstandigheden verre van ideaal voor toptijden maar met een geweldige eindsprint in 28 minuten en 31 seconden. Bashir was in de laatste meters nipt sneller dan Abraham Cheroben (28:31), de winnaar van vorig jaar, en Philip Kipyeko (28:33). In de middag finishten ongeveer 8.500 enthousiaste lopers aan de voet van het sfeervolle Wihelminapark, de vernieuwde start- en finishlocatie zorgde voor veel positieve reacties. Lees meer.

Komon WR

Het evenement kent diverse onderdelen:

  • 10 km Singelloop
  • 5 km Singelloop gepresenteerd door AD
  • Chiquita Kids Run 2 km
  • Chiquita Kids Run 1 km
  • Business Runs

Wereldrecord

Leonard Komon schreef op zondag 26 september 2010 geschiedenis door bij de 60e editie in Utrecht een nieuw wereldrecord te lopen. De 22-jarige Keniaanse langeafstand loper finishte met een tijd van 26:44 en was daarmee 17 seconden sneller dan zijn landgenoot Micah Kogo. Tot de dag van vandaag is het wereldrecord op de weg nog niet verbeterd.

Bekijk hier de aftermovie van 2016

AD Runner's World Magazine Subway