Evenement

De volgende editie van de Singelloop Utrecht is op zondag 7 oktober 2018. Zet de datum alvast in jouw (loop)agenda.

De 67ste editie van de Singelloop Utrecht is een prachtige overwinning geworden voor Benard Kimeli. De 22-jarige Keniaanse atleet finishte in droge weersomstandigheden in 27 minuten en 57 seconden voor zijn concurrenten die onder andere bestonden uit de huidig wereldrecordhouder Leonard Komon. Kimeli, loper van de huidige snelste seizoentijd, maakte vanaf het begin onderdeel uit van de kopgroep en versnelde halverwege na 8 km naar een voorsprong die niet meer in te halen bleek. Voor Leonard Komon was het een mooi weerzien met de stad waar hij zeven jaar geleden een wereldrecord liep welke nog steeds staat. Ruim 10.000 lopers tekende voor een groots loopfeest in de prachtige Utrechtse binnenstad.

Lees hier het volledige sfeerverslag

De Singelloop Utrecht is de oudste stratenloop van Nederland met het snelste 10 km parcours ter wereld (26:44). De start is op de befaamde Maliebaan en de finish aan de voet van het monumentale Wilhelminapark. Er werd tevens gelopen langs het nieuwe stukje Singel. Al deze elementen dragen bij tot een unieke loopbelevenis in Utrecht.

Komon WR

Het evenement kent diverse onderdelen:

  • 10 km Singelloop
  • 5 km Singelloop gepresenteerd door AD
  • Chiquita Kids Run 2 km
  • Chiquita Kids Run 1 km
  • Business Runs

Wereldrecord

Leonard Komon schreef op zondag 26 september 2010 geschiedenis door bij de 60e editie in Utrecht een nieuw wereldrecord te lopen. De 22-jarige Keniaanse langeafstand loper finishte met een tijd van 26:44 en was daarmee 17 seconden sneller dan zijn landgenoot Micah Kogo. Tot de dag van vandaag is het wereldrecord op de weg nog niet verbeterd.

Bekijk hier de aftermovie van 2017

AD Runner's World Magazine